Remontteja siellä ja täällä

Torstai 17.11.2011 - Pia

Remontteja pukkaa joka paikassa....

Kyläsauna

sauna.jpg”Ai näin iso remontti” ja ”Kyllä siitä tulee hieno” ovat sanat mitä kuulee, kun kävelijät poikkeavat kyläsaunaa katsomassa ja kyselemässä milloin pääsee taas saunomaan. Ja hieno ja lämmin siitä tuleekin. Vanhat pönttöuunit lämmittävät pukuhuoneita, lattialämmitys pitää jalat lämpiminä ja takkahuoneessa voi talvella paistaa makkarat. Lisäksi lämmitetty polku vie lammen hienoille uusille portaille, joissa on myöskin askelmissa sulanapitolämmitys. Monet ovat niitä ihastelleet ja kyselleet tekijää, joka on Matildasta Aulis Mäkitalo

Aikaa vieneet purku- ja tasoitustyöt alkavat olla takana ja nyt ollaankin jo pintatöissä saunan, pesuhuoneen ja pukuhuoneiden osalta.
Kyläsaunan seinät ovat saaneet rapatun uuden ilmeen Kai Siltalan käsistä. Ikkunat ja ovet ovat asennettu, ja vanhojen ikkunoiden osalta Kari Mäkinen on tehnyt ison työn niiden kunnostamisessa uusien veroisiksi. Pukuhuoneiden ovet ovat mallimestari Leo Pölösellä muutettavana uusiin mittoihin ja Jukka Linsén on hoitanut piha- ja puutöiden osalta kuljetukset ja puhdistukset. Tämä talkootiimi onkin suorastaan asunut kyläsaunalla ja heillä on koossa jo yli 1700 talkootuntia. Lisäksi iso kiitos kuuluu monelle muullekin kyläläiselle ja kesäasukkaille jotka ovat tulleet antamaan apunsa remontissa.

Tässä vaiheessa jo kiitos Paula, Rauno, Jukka, Anja, Eki, Jukka, Esko, Pia, Jarkko, Aila, Masi, Jore, Mika, Alpo, Taisto, Taina, Elmo, Kari, Irene, Tarja, Tauno, Tapani, Jari, Tino ja lukuisat muut…. 

Vielä on kuitenkin tekemistä, mutta haasteellisesta aikataulusta huolimatta tarkoituksena on saada sauna jouluksi lämpimäksi.

Kyläkonttori-kahvila

piha_kesa.jpg

Ihanaa tunnelmallista Kyläkonttori-kahvilaa  Matildan rannassa remontoimme Kristan kanssa ja tarkoituksena on saada se ympärivuotisesti auki = talvella ainakin viikonloppuisin ja loma-aikoina ja kesällä sitten joka päivä.

Avajaisista tiedotan sitten erikseen. Toivottavasti löydätte tienne makoisan kahvin ja suolaisen tai makean pariin.

Oma asunto

No kuten arvata saattaa, niin oma asunto odottaa remonttia....mutta hyvää kannattaa odottaa, sillä suunnitelmatkin ovat jo muuttuneet ja huoneisto vain isonee ja tulee toimivammaksi (ainakin paperilla) päivä päivältä...

Toivottavasti kesän kynnyksellä päästää kuitenkin pitämään jo tupareita koko kylälle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Meri-Teijo, Matilda, Mathildedal, Matildedal, mathildedahl, Päivölä, Teijo, matkailu, kyläsauna, Kyläkonttori

Päivä Päivölässä

Maanantai 5.7.2010 klo 11:14 - Pia Lintilä

san. Pia Lintilä
sävel Isoisän olkihattu

1. Mä tässä kerran ihmettelin mitä tekisin
ja Teijon navigaattoriin mä kohteeks asetin.
Mä vajaan tunnin Mazdallani sinne ajelin
ja Teijon keskustasta ohi lujaa pyyhälsin.

Kirosanan karkean huuliltain huudahdin
ja kyläkoulun pihalla mä urkit vetäsin.
Ei aikaa mennyt kauaa kunnes vanhat kamut näin
ja Päivölään pariks hauskaks päiväksi mä jäin.

2. Ol´ Päivölässä joka päivä tosi hienot säät.
Kun siellä huusi ”Pia!”, kääntyi monen naisen päät.
Päistä puheen ollen miehil tukka kasvant´ ei.
”On kalju muodikas!” loputkin karvat Mikolt vein.

Me Ninan kera kaikkee vanhaa hauskaa muisteltiin
ja Irenen kans exillemme päätä puisteltiin.
Noh, pian siinä puhuessa suuta kuivasi
ja niinpä maistui kaikille jo bisse, siideri.

3. Ujot naiset esiintyä kännis halusi,
siksi määränpääksi rannan karaoketerassi.
Kemiöön asti Piiojen Aikuinen nainen soi.
Ja miehet polot korvatulpiks salmaria joi.

Kylmä viima, pakkanenkin porsaat kotiin vei.
Ol´ mukana nahkapuku. Saksalainen? Ehei!
Siitä kuului liikkuessa hassu narina.
Mut sepä sitten ompi toinen hauska tarina.

1 kommentti . Avainsanat: Päivölä, kesä, Teijo, loma

JÄRVI!!!!! ONKO SIELÄ OIKEESTI JÄRVI????

Lauantai 19.12.2009 - Nina

Nina, Mikon vaimo, kirjoittaa: 

Hurjassa humussa ja sumussa on asuminen ja kotiutuminen alkanut.

Alun perin kävimme silloin tällöin kerran kesässä vierailulla ja viime kesänä pääsimme tutustumaan kunnolla ympäristöön, missä yllättäen olikin järviä. Ainakin minä, järvi-ihmisenä, olin silloin myyty. Pelkkä läntti teltalle olisi riittänyt, kunhan pääsisin järvelle.

Siskoni, tuo visualisti ja ennaltanäkijä, näki heti, että koukussa ovat ja sitten vain houkutinta pöytään. Tarjolla olisi kämppä, mistä käsin voisi tehdä vaikka mitä, koska ainakaan paikkojen osalta ei tekeminen lopu. Ei sitä kauan mietitty, kun jos nähtiin itsemme tulvaisuuden kiikkustuolissa Teijon rauhassa nauttimassa. Pienenä syrjähyppynä tosin piti lapsilta kysyä, että mitä mieltä he ovat. No tuleva?? uima-allas oli jo niin iso houkutin, että käskynä oli : Hypätkää.

Kovasti paikassa miellyttää yhteishenki, jakaminen, toisten huomioiminen ja mahtavalla huumorilla varustettu porukka. Talo on kuin pieni kylä itsessään ja henkii hyviä arvoja: Koko kylä kasvattaa! Ja kasvaminen ei todellakaan rajoitu vain lapsiin vaan myös aikuiset kasvavat kun tehdään kompromisseja ja sopeudutaan toisiimme. Uskomattoman hyvin on mennyt, vai oisko vain tyyntä myskyn edellä ;)

 Golf:han on iso juttu Päivöläläisille, meille saa vielä toistaiseksi pysyä salaisuutena ja ehkäpä sitten joskus kokeilemme huitaista palloa, tuloksella Hole-in-one. Eli on tässä jo jotain opittu.Yllättäen ne Birdie-pullot ei iske, kun tarjolla on ilmeisesti pahinta mahdollista Kiinan yrtti-sake-väkiviina-sotkua.

Paikallisiakin on pihalla jo nähty, tosin ei ne niin kummajaisia olleet, kuin luultiin ;) Tosi mukavia ihmisiä ja helposti lähestyttäviä. Se on aina ihanaa kun juttua riittää.

Mistä tulikin mieleen se toinen tärkeä juttu.

Kun kellarikin alkaa olla pikkuhiljaa kunnossa, niin siellä se laulu vasta raikaa. Karaokea on tarjolla koko ajan ja ääni kaikuu sitten ainakin meidän makkariin. Mikäs siinä nukahdellessa mukaviin sävelmiin ja laulun lurituksiin. Edelliselläkin kerralla tyttärelleni selitin, että jaahas, nyt se on sitten Kaitsu joka laulaa, ja nyt kuulemma Pia jne... No uusvanhassa talossa on etunsa ja haittansa. Tosin en kerro kumpi tämä on.

Huono puoli tuossa on se, että huomasin yhtenä päivänä kotona hoilaavani karaokelauluja!!! Minä, joka äänelläni saan lapsetkin itkemään. 

Nyt tässä valkoisen talven keskellä on aikaa ajatella tulevaa vuotta ja kevättä. Mahdollisuuksia, mitä se tarjoaa. Puutarha ja kasvimaa. Siinä se, nähdä oman käden jälki ja vieläpä päästä sitä maistelemaan, mitä muuta voisi toivoa.

Kyllä niillä japanilaisilla viisautta riittää: Mikään ei ole niin tärkeätä kuin puutarhan hoito! Tähän ei ole vastaansanomista.  

Rauhallista, kaunista ja onnellista Joulua sekä tulevaa Uutta Vuotta 2010!

(mitä tietenkin otamme vastaan ystävien kesken) 

17.12.2009 Nina

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Teijo, Päivölä, Järvi