Remontteja siellä ja täällä

Torstai 17.11.2011 - Pia

Remontteja pukkaa joka paikassa....

Kyläsauna

sauna.jpg”Ai näin iso remontti” ja ”Kyllä siitä tulee hieno” ovat sanat mitä kuulee, kun kävelijät poikkeavat kyläsaunaa katsomassa ja kyselemässä milloin pääsee taas saunomaan. Ja hieno ja lämmin siitä tuleekin. Vanhat pönttöuunit lämmittävät pukuhuoneita, lattialämmitys pitää jalat lämpiminä ja takkahuoneessa voi talvella paistaa makkarat. Lisäksi lämmitetty polku vie lammen hienoille uusille portaille, joissa on myöskin askelmissa sulanapitolämmitys. Monet ovat niitä ihastelleet ja kyselleet tekijää, joka on Matildasta Aulis Mäkitalo

Aikaa vieneet purku- ja tasoitustyöt alkavat olla takana ja nyt ollaankin jo pintatöissä saunan, pesuhuoneen ja pukuhuoneiden osalta.
Kyläsaunan seinät ovat saaneet rapatun uuden ilmeen Kai Siltalan käsistä. Ikkunat ja ovet ovat asennettu, ja vanhojen ikkunoiden osalta Kari Mäkinen on tehnyt ison työn niiden kunnostamisessa uusien veroisiksi. Pukuhuoneiden ovet ovat mallimestari Leo Pölösellä muutettavana uusiin mittoihin ja Jukka Linsén on hoitanut piha- ja puutöiden osalta kuljetukset ja puhdistukset. Tämä talkootiimi onkin suorastaan asunut kyläsaunalla ja heillä on koossa jo yli 1700 talkootuntia. Lisäksi iso kiitos kuuluu monelle muullekin kyläläiselle ja kesäasukkaille jotka ovat tulleet antamaan apunsa remontissa.

Tässä vaiheessa jo kiitos Paula, Rauno, Jukka, Anja, Eki, Jukka, Esko, Pia, Jarkko, Aila, Masi, Jore, Mika, Alpo, Taisto, Taina, Elmo, Kari, Irene, Tarja, Tauno, Tapani, Jari, Tino ja lukuisat muut…. 

Vielä on kuitenkin tekemistä, mutta haasteellisesta aikataulusta huolimatta tarkoituksena on saada sauna jouluksi lämpimäksi.

Kyläkonttori-kahvila

piha_kesa.jpg

Ihanaa tunnelmallista Kyläkonttori-kahvilaa  Matildan rannassa remontoimme Kristan kanssa ja tarkoituksena on saada se ympärivuotisesti auki = talvella ainakin viikonloppuisin ja loma-aikoina ja kesällä sitten joka päivä.

Avajaisista tiedotan sitten erikseen. Toivottavasti löydätte tienne makoisan kahvin ja suolaisen tai makean pariin.

Oma asunto

No kuten arvata saattaa, niin oma asunto odottaa remonttia....mutta hyvää kannattaa odottaa, sillä suunnitelmatkin ovat jo muuttuneet ja huoneisto vain isonee ja tulee toimivammaksi (ainakin paperilla) päivä päivältä...

Toivottavasti kesän kynnyksellä päästää kuitenkin pitämään jo tupareita koko kylälle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Meri-Teijo, Matilda, Mathildedal, Matildedal, mathildedahl, Päivölä, Teijo, matkailu, kyläsauna, Kyläkonttori

Näytelmää ja juhlaa

Tiistai 2.11.2010 klo 11:32 - Pia Kaartinen

Lauantaina on Matildan näytelmäkerhon kesäteatterikauden päätteeksi järjestettävä juhla Matilda-talolla. Teemana musta (ja Halloween) ja siihen liittyvä Kekri-musiikkinäytelmäosuus. Tietysti tämä juhla toimii taas aasinsiltana tähän blogiin näytelmätoiminnasta tällä alueella...

 

Mathildedalin Näytelmäkerho perustettiin syksyllä 2004 Jore Penttisen ideasta. Kylään haluttiin elämää hiljaisen syksyn ja talven ajaksi.

 

Teatteri on esittänyt täällä jo muutamia kappaleita hyvällä menestyksellä. Näytelmäporukka koostuu n. 50-60 näyttelijäharrastelijasta (muutama taitaa olla jo melkein ammattilainen)  + samasta määrästä talkooporukasta, jotka hoitavat ruokailut, liput, katsomot ym...Yhteishenki ja innostus, joka tällä porukalla on, sai mukaansa meidät muutkin ja salaa toivomme, että ehkä siellä jossain näytelmässä joku kuoro on, johon voisi päästä laulamaan... Tämä Päivölän porukka kun on niin kova laulamaan. 

 

Suurimpana produktiona täällä on nyt Ruukin Avain -

näytelmätriologia, joka kertoo koko Teijon alueen historiasta 1700-luvulta 1900-luvulle. Teatterin näyttämönä toimii Matildan historiallinen ruukkialue. Näytelmän on käsikirjoittanut ja ohjaa Johan Storgård (ensimmäisessä osassa mukana oli kirjoittajana oli myös Päivi Storgård). Nyt on siis menossa toinen osa Vedenpaisumuksen aikaan.  Ensimmäinen osa oli Aatelin aikaan. Kolme meistä, eli Kaitsu ja Emma ja Kauppisen Demi, ovatkin jo olleet mukana näytelmässä. Emma ja Demi ensimmäisessä osassa ja Kaitsu nyt toisessa osassa ja vielä miespääosassa.

 

Tuo Ruukin Avain siis jatkuu taas ensi kesänä, mutta talveksi jännityksellä odotammekin, minkälaisen näytelmän tuo Jore kirjoittaa...ehkä siitä kuulee lisää jo lauantaina...

Mutta laittakaas jo kalentereihin ainakin ensi kesältä päivät 10-16.7., jotta tulette katsomaan hienoa kesäteatteria...

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näytelmäkerho, Teijo, Matilda