Hups...aika kuluu

Tiistai 25.8.2015 - Pia Kaartinen

Huomaa miten haastavaa on blogien kirjoitus...nyt jo viimeinen kirjoitus täällä toissa joululta...joten pieni päivitys nyt.

Päivölässä on tapahtunut muutoksia. Nea ja Chrisso muuttaneet takaisin Norjaan ja Irene myi asuntonsa Sadulle ja päätti olla taas stadin flikka.

Tämä kesä oli lomakuukausien osalta hieman huonoa ilmaa, mutta elokuu onkin sitten hellinyt meitä. Veden lämpötila on noussut kivasti ja järvet täällä tarjoavatkin ihania uimamaisemia.

Teijo on saanut uudet sivut www.teijo.fi... joten käykääpä tutustumassa kylän menoon...

Kommentoi kirjoitusta.

Kerrankin ajoissa - tule joulu

Tiistai 17.12.2013 klo 16:31 - Pia Kaartinen

 
JOULUA ODOTELLEN
 
 
joulu2.jpg
 
Kerrankin olen ajoissa koristelun suhteen....koti alkaa näyttää jouluiselta.
Käytävillä on myös kuuset... Masi laittoi alakerran kuusen ja minä hommasin sitten yläkertaankin valolähteen.
 
Lahjat jäävät taas viime tippaan, kun aina pitää miettiä pitkään mitä hankkia...kun olen sen verran kuiva...
että ostan vain käytännöllistä...tai lukemista :)
 
Tässä teille joulun odotukseen ihana
 
Uppo-Nallen jouluruno

Kuusen alla on kummaa puhinaa,
karvaisen kuonon jouluista tuhinaa,
heilahtaa kuusen katveessa tassu,
kurahtaa vihreän varjossa massu,
joulukarhu on asialla
oksien peitossa kuusen alla.

Karhulla mielessään jouluiset ilot,
purkki ja lahjat ja omenakilot.
Siksipä heilahtaa karvainen tassu,
siksipä kurisee massu,
että on tarpeen hetkinen vartoa,
odottaa, paastota, punoa vartoa.

Jälkeen koulun on odotus joulun,
kaikkein kauneinta maailmassa.

Karhun mielessä joulu väikkyy,
kynttilän valo silmissä läikkyy.
Mieli on auvoinen, mieli on avoin,
viettääkseen joulua jouluisin tavoin.

-Elina Karjalainen

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: joulu

Kommentoi kirjoitusta.

Irja Askolan runo

Tiistai 17.12.2013 klo 9:19

Mitä elämässäsi muuttuisi siskoni  
jos vähitellen alkaisit puhella itsellesi ystävällisesti  
kohtelisit kuin rakkainta ihmistäsi kyselisit vointiasi  
täyttäisit toiveitasi  
 
Mitä elämässäsi muuttuisi siskoni  
jos vähitellen alkaisit  
puhella itsellesi armahtavaisesti  
arvostaisit piirteitäsi   hyväksyisit virheitäsi  
etkä enää motkottaisi huonommuuttasi...  
nalkuttaisi pesemättömistä pyyhkeistä
kirjoittamattomista kirjeistä
siivoamattomista komeroista
laiminlyödyistä vierailuvelvoitteista
lisääntyneistä liikakiloista  
Mitä tapahtuisi  
siskoni  
jos alkaisit puhella itsellesi kuin ystävälle

Kommentoi kirjoitusta.

Kunnon elämää...taas

Lauantai 24.8.2013 - Pia Kaartinen

Ihana raikas aamulenkki Ellan kanssa. Asteita 8 ja maa näytti osittain huurteiselta...öistä huomaa että syksy on tulossa.

Vakaasti aina päätän että nyt aloitan taas jumpat, salit, kävelyt, juoksut jne....tiedät varmaan...
No nyt viimein aloitettiin taas Nean kanssa. Ilmoittauduttiin salille ja jumppiin samantien.

Eilen oltiin Kaitsun kanssa kokeilemassa golfia ja yllättävät hyviä lyöntejä tuli...aina välillä...lopussa alkoi selvästi väsymys painaa tai tarkkaavaisuus hävisi, koska käytin kyllä sekä omaa että viereistä väylää hyväkseni :)

Salo on siitä ihana kaupunki, että täällä ei onneksi pahemmin ole ruuhkaa ja saleilla on miellyttävä käydä.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuntosali, jumppa, kävely

Kesälomat loppu ja veneilykärpänen iski...mikä yhtälö

Maanantai 12.8.2013 klo 13:59 - Pia K

Hei,

kyllä kesä on taas hurahtanut, tai eihän se vielä loppu ole vaikka koulut alkoivatkin.

Päästiin viikonloppuna Kaitsun kanssa Teijon venekerhon vieraaksi Stora Kroköhön, venekerhon tukipaikkaan. Ihana paikka suojaisassa poukamassa kaikkine palveluineen. Merivesi oli lämmin ja aurinko paistoi ja Arin (venekerhon kommondori) tekemät lammaspaistit olivat taivaallisia. Olin myös ensimmäistä kertaa purjeveneessä, joten sekin tuntui aivan ihmeelliseltä, lähinnä varmaan se hiljaisuus, jolla mentiin eteenpäin.

Täytyy myöntää että jos tarkoitus oli saada meidät jäseniksi, niin luultavasti onnistuu...sen verran aikaa meni illalla veneitä tutkiessa... :) Mikä rauha ja mikä ihanuus tuolla merellä onkaan...Merikarttoja jo melkein tutkin ensi kesää varten että mihin Kaitsun raahaan....

Tyttäreni Emma on nyt saanut skootterin ja minä tietty olen sitten sydän sykkyrälläni, kun lähtee liikkeelle. Yritän olla sanomatta mitään, mutta huonolla menestyksellä.

Tänäkin kesänä käytiin Pärnussä (29 hlöä). Varataan sieltä aina Hotelli Vesiroos kokonaan, joten saadaan olla omassa rauhassa. Se on kyllä kaupunki, johon olen täysin ihastunut enkä kyllästy. Ranta on niin pitkä ja kaupungin keskusta niin sympaattinen hyvine ruokapaikkoineen.

Kävin myös Kreetalla kesän alussa juhlistamassa 50-kymppisiäni....niin se aika menee ja lapsista huomaa ;) Ihanat juhlat vietettiin myös Ruukin Krouvissa, Matildan ihana ruokaravintola, suosittelen.

Merellisiä toivotuksia

Pia

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Muistutus Iltamista

Maanantai 25.3.2013 klo 12:47

wanhan_ajan_iltamat2.jpg

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Buzzador Blog

Torstai 21.3.2013 klo 11:36

Lisäsin muuten tuohon etusivulle tuollaisen Buzzador Blog -linkin...tarkoituksena on että aina kun pääsen johonkin kampanjaan, niin buzzaan sitten blogissanikin tuotteista...Ja jos pääsen mukaan, niin sehän tarkoittaa sitten sitä että jaan kyläläisille niitä tuotteita ja kyselen mielipiteitä...

 

Kommentoi kirjoitusta.

Kiitollisuus

Torstai 21.3.2013 klo 11:36

 

Joka päivä pitäisi muistaa olla kiitollinen kaikesta mitä jo on - uusi ajatus jota yritän viljellä itselleni ja muille. Osallistuin meinaan aivan mahtavalle ja herävälle päivälle Ruukin Kehrämöössä.  Se oli huikea matka naiseuteen niin sielun, seksuaalisuuden, ravinnon kuin ulkoisen olemuksenkin kautta. Ohjelmasta vastasivat fysioterapeutti, seksuaalineuvoja Anu Parantainen, homeopaatti Piiu Alén-Vuorela sekä pukeutumisen rautainen ammattilainen Annuli Merkku. Päivä tuli selvästikin minulle tarpeeseen.

Yksi ylitse mikä jäi mieleen on se että omalla kiitollisuudellaan kylvää hyvää oloa ympärilleen ja niinhän se yleensä on ollutkin että niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.

Ihanat Hyljesiskoni Minna ja Leena kävivät ilostuttamassa minua viime viikonloppuna ja olen niin kiitollinen kaikista ihanista ystävistäni, jotka asuvat muualla, mutta silti ystävyysside ei katkea. Kierreltiin paikkoja, joita aina ylpeänä esittelen, sillä edelleen olen sitä mieltä että tämä on ensi paratiisi ja samalla kylläkin osittain Sodoma ja Gomorra ;)...

Mutta tänään olen siis kiitollinen perheestäni, terveydestäni, työstäni, teistä ystävistä ja kaikesta toiminnasta, jossa saan olla mukana...

Olen myös kiitollinen Tainalla ja Ninalle että ollaan taas päästy alkuun uimisessa. Juoksukouluun olen menossa huhtikuussa...tulkaahan tekin..20.4. alkaa Kirjakkalan Alun järjestämä kurssi Kirjakkalassa...ja kunhan lumet sulaa, niin kiitollisuudella otan vastaan golf-nautinnot...tänä kesänä minulla on aikaa nauttia niistä :)

KIITOS!

 

 


 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Aurinkoa ja onnellisuutta

Torstai 7.3.2013 klo 10:06 - Pia Kaartinen

 

Heräsin aamulla jo kuuden aikaan, joten olen aamusta asti päässyt seuraamaan auringon nousua ja samalla lämpömittarin asteiden nousua...klo 9.42 lämpömittari näyttää +10 astetta ja aurinko paistaa kirkkaalta siniseltä taivaalta.

Pakko lähteä varmaankin päiväkävelylle Ellan kanssa, sillä mikään ei kuulosta niin ihanalta, kuin veden lorina keväällä kun lumi sulaa.

Meillä on nyt valokuitu talossa. Kuvitelkaa, että muutetaan maalle ja täällä mennäänkin kehitys etukenossa. Eikä koske muuten vain teknologiaa, vaan tuntuu todella, että täällä, jos missä, eletään ajan hermolla. Valokuidusta sen verran vielä, että huomaa kyllä surffatessa että ikkunat avautuvat hups vaan...me like

Miellyttävä ajatus muutenkin tämä teknologian kehittyminenkin...10 vuotta sitten ei tullut vielä mieleenkään, että voisi tehdä etätyötä ja läppärin kautta vain hoidella työasiat...mikä mahtava etu, tästä kiitos myös Fujitsulle, joka on kuin toinen kotini ja aivan mahtava firma....Etätyöhän mahdollisti  muuton tänne paratiisiin, josta olen onnellinen.

Tiistaina oltiin Salon kaupungintalolla tapamaassa muita perheitä, jotka osallistuivat Me Asumme Salossa -kampanjaan. Ihana huomata että 14 muutakin perhettä ovat ihan samaa mieltä asuinpaikasta. Tunnelma on lämmin ja kyllä ainakin meistä kaikista huokui innostus tehdä asioita Salon hyväksi. Tänään luin Salkkareista erään yrittäjän kommentin - Suosi Salolaista...se kuulosti niin hyvältä että alan iskostaa sitä itsekin kaikille...

Kevätpäivää Teijo del Solilta

Pia

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Kevättä ilmassa

Torstai 21.2.2013 klo 10:16 - Pia Kaartinen

 

Lupasin edellisessä viestissä että laittelisin kuvia ja tietoja nyt viimeinkin meidän huoneistostamme, mutta se saa vielä odottaa...ikkunanpesuja meinaan...ei kehtaa ottaa kuvia kun on niin likaiset ikkunat....kevätaurinko ne paljasti :)

Muutoksia on muutenkin ilmassa, sillä talon toinen Pia (Kauppinen) on aloittanut kampaamo-toiminnan täällä Teijolla. VIlit Sakset toimii tuossa Teijon keskustassa...ja huom. jos ajoit kirkon, keltaisen ja punaisen kaupparakennuksen ohi, niin olet jo ajanut ohi keskustan...

Tällä hetkellä ollaan mukana sitten myös näytelmäkerhon Iltamissa, jotka järjestetään 29.3. Matilda Talolla...päästään näyttelmään ja tietysti tanssimaankin...Seuratkaapa facebookin Teijo- ja Mathildedal-ryhmiä, niissä tiedotetaan enemmän tapahtumasta ja toki pyrin laittamaan tännekin lisätietoa.

Viime viikonloppuna tehtiin pilkkiretki Isoholman saareen. Muuten ihan kiva, mutta on se raskasta kulkea jäällä kun lunta on suht paljon....olisi pitänyt olla lumikengät, niin kuin eräällä... Mutta Isoholmassa on siis ihana laavu, jossa aika kului tulen äärellä mukavasti. Otin mukaani kahvipannun ja siinä lämmittelin joulusta jäänyttä glögiä (pienen vahvistuksen kera). Kyllä se niin on että ulkona kaikki maistuu paremmalta :) Niin kalaa ei tullut...

Eilen hemmottelin itseäni Sypressissä, Tarjan hoitolassa, ihanalla hieronnalla...kyllä huomaa, kun päivät tekee töitä koneen ääressä, että jumiinhan ne paikat menee. Onneksi on parantavat kädet suht vieressä.

Meidän toinen kyläkauppa Vilniemen Valinta on muuten aloittanut luomutuotteiden myynnin. Aivan ihania tuotteita ja hyvän makuista on saatavilla...Pääsin meinaan maistelemaan näitä Tarjan luona ja koska aina myöhästyn deadlinesta niin tein oman tilauksen tälle viikolle vähän myöhässä, mutta ensi viikolla sitten pääsee meidänkin perhe nauttimaan näistä tuotteista...

Vilniemen Valinnan löydät facebookista...

Aurinkoista päivää....

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Me asumme Salossa - Ystävänpäivää

Torstai 14.2.2013 klo 11:10 - PIa Kaartinen

Ystävänpäivää Ystävät <3

Ihana huomata miten Salo tekee kampanjointiaan, jotta saisimme muutkin huomaamaan miten ihana paikka tämä on asua. Minulla tietysti ei ole kokemusta muusta alueesta kuin Teijon alueesta, mutta tämän perusteella voin jo sanoa että parempaa paratiisia ei löydy.

Päätimme mekin sitten ottaa osaa kampanjointiin ja olemme siis mukana Saloon.fi -sivuilla. Tämän kampanjan teki hauskaksi se että tässä voimme aidosti markkinoida tosi-elämän tuotetta.  Lisäksi haastattelijat ja valokuvaajat olivat rentoja tyyppejä, joten juttu luisti hyvin heidän kanssaan ja kun me pääsemme vauhtiin paikan mainostamisessa, niin silloin muiden on pakko pysäyttää juttu, koska muuten ei loppua tule...

Aivan ehdottomasti haluan kehua täälläkin Teijon Venekerhon viime lauantain 9.2. pöytäjuhlia Teijon Urheilutalolla. Ihan lämminhenkinen, viihtyisä, vanhahtava tanssi-ilta. Niistä juhlista jäikin monille korvan taakse, että näitä järjestetään toistekin...Itsenäisyyspäivätanssit mielessä :)

Tänä viikonloppuna on sunnuntaina 17.2. Ravintolapäivä ja täälläkin on mahdollisuus Masuunissa nauttia thaimaalais/filippiiniläis-ruoasta tai sitten osallistua Kyläkonttorin Brunssiin Matildassa...

Tänään torstaina Ystävänpäivänä meitä hemmotellaan Ruukin Krouvissaa, jonne pääsemme kuuntelemaan Eurooppalaista jazzlegendaa PHILIP CATHERINEn soolokonserttia.

Seuraavaksi pääsettekin sitten tutustumaan huoneistoomme, joka viimeinkin on valmistumassa...kuten sanottu suutarin lapset jne...näin meidänkin tapauksessa :)

Nautinnollsista talvipäivää

Pia

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Vain elämää ei sen enempää

Perjantai 7.9.2012 klo 12:26 - Pia

Ulkona sataa nyt kaatamalla...Teijo del Solillakin kaivataan välillä vettä, jotta tämä luonto kukoistaa...Ensi viikolle onkin luvattu hellettä, joten nyt on hyvä saada kosteutta.

Vesivahinkoremppa saatu korjattua...pitääkin laittaa kuva-albumiin ennen ja jälkeen kuvia...hienoksi saatiin huoneisto...näissä remonteissa pätee näköjään aina tuo että jano kasvaa syödessä...Pitää pyytää Emma ottamaan kuvia...nuo nuoret kun osaavat sen taidon niin loistavasti.

Meidän oman huoneistonkin remontti on nyt käynnistynyt...Kiitos Nean ja Chrisson ja tietty Nalan, jotka muuttivat Oslosta tänne Teijolle opiskelemaan...Heille pitää saada tämä huoneisto käyttöön, joten tuo oma on nyt pakko laittaa kuntoon...ME LIKE ja paljon....

Eli todella Nea ja Chrisso muuttivat tänne Oslon hulinasta. Nea meni parturi-kampaaja linjalle Saloon ja Chrisso Kemiön Axxelin eläinkoulutus-linjalle. Pieni Nala tuli mukana ja  on ihan hämmenyksissä vielä kielestä...Nea kun ei ole näköjään puhunut sille suomea..hmmmm. Nala on siis pienen pieni koira....75% Yorkshiren terrieriä ja 25% kääpiöpinseriä (ja jos en ihan osannut kirjoittaa rotuja oikein, niin luette ne kuitenkin oikein)

Minä muuten yritän kutoa sukkia (lue sukkaa) parhaillaan....en ole kutonut varmaan kolmeenkymmeneen vuoteen, mutta kun päätimme aloittaa täällä Matilda neuleviinikerhon, niin pakkohan se oli mennä mukaan. Eli tavoitteena on saada sukat jouluksi valmiiksi...realistinen tavoite minulle voi olla että yksi sukka on valmis...

Mitä muille kuuluu, kuin vain minun perheelle

Nina on ajellut takaa hiiriä...jostain syystä ne tykkäävät hänen huoneistostaan...hyvä niin...me muut saamme olla rauhassa :)  Ninahan hoiti myös Ruukin Avaimen-näytelmän projektipäällikön tehtävät...joten nyt kun kesäteatteri on ohi, niin on aikaa lueskellakin

Irene asustaa nyt viikot Helsingissä hoitamassa lapsenlastaan....joten viikonloppuisin näemme häntä

Mummi ja Vaari eli Riitta ja Voitto golfailee...ja nauttivat remontin annista...

Sen lisäksi että Masi on kaupassa päivät niin vapaa-ajan hän korjailee autoja...Masin pitäisi kyllä jostain saada autotallitila...olis niin kätevää kun autoa ei todella tarvitsisi viedä edes Saloon huoltoon....Lisäksi Masi on ehtinyt golfaillakin paljon Pian kanssa.

Mukavaa kun pihaakin poikkeaa aina välillä porukoita, jotka ovat asuneet täällä joskus aiemmin...ylpeydellä näytämme paikkoja ja sitä mitä olemme talossa saaneet aikaan.

Suunnitelmissa onkin että kunhan nyt mekin saamme remontit tehtyä, niin pidämme talossa avoimet ovet, jolloin olisi tosi kiva saada paikalle teitä, jotka olette joskus täällä asuneet, ja kuulla teiltä erinäisiä kertomuksia elämästä täällä.

Mitä muuta kylillä tapahtuu.....

Kyläsaunasta pitäisi kanssa kertoa enemmän, sillä siitä on remonti myötä kuoritunut ihana kokoontumispaikka. Laajennettu lampi on pysynyt kesähelteillä sopivan viileänä pulahduspaikkana ja laajennettu terassi on grillaukseen mitä mainioin paikka. Poiketkaa ihmeessä katsomaan.

Sepän pajaa korjataan parhaillaan ja oikein odotan kun sekin saadaan toimintaan...siitä sitten enemmän...

Kyläkauppa on saanut nyt anniskeluoikeudet...Tuntuu ihan oudolta että kaupan terassilla juodaan olutta ja viiniä...jotenkin se ei sovi siihen...ehkä pitää ehdottaa Marcolle (kaupan kauppias) että terassi olisi takapihalla...tai sitten tämä on tottumuskysymys...

Ruukin Kehräämö ja alpakat (http://www.facebook.com/ruukinkehraamojapuoti) Matildassa ovat ehdottomasti kaikkien nähtävä. Alpakat ovat niin hellyttävän hölmön söpöisiä, että niitä voisi tuijottaa vaikka kuinka kauan. Ja käykääs katsomassa puodin tuotteita...ihania hameita, takkeja, huivia, sukkia...meidän ei tarvitse kohta tältä kylältä lähteä mihinkään...

Kyläkonttori-kahvilammekin (http://www.facebook.com/pages/Kahvila-Kyl%C3%A4konttori/177092625675399) on ollut koko kesän auki ja siellä lomalla työskennellessäni löysin YLE Suomi -kanavan...voi miten ihanan nostalgista musiikkija sopii niin hyvin meidän nostalgiseen retrokahvilaan....

Niin ja loppuun mainos 15.9. Matkailu ry järjestää Matilda-talolla Syysjuhlan http://www.meri-teijo.fi/fi/sivu/347/meri-teijon_syysjuhlat_matilda_talolla

TERVETULOA!!!

Kommentoi kirjoitusta.

Vesivahinko

Torstai 29.3.2012 klo 13:57 - Pia K

Yep...onneksi Nina siivoaa aina välillä ;).... tai katsoo ylös kattoon....

Mutta huomattiinpa siis pari viikkoa sitten, että vesivahinko on käynyt vanhempieni huoneistossa. Lämminvesivarajaa rikkoutunut ja päästänyt allensa ties kuinka kauan, koska kosteus oli imeytynyt välikaton betooniin saakka ja tietysti Ninan kattoon.

No vakuutusyhtiöön yhteys...kosteuskartoittaja paikalle...keittiön ja lattian purku....ja lisävoitto, vesi on valunut eteisenkin puolelle...uudestaan kosteuskartoittaja paikalle toteamaan tilanne....no nyt sitten puretaan vielä loputkin lattiat ja eristeet ja sen jälkeen alkaa kuivatus...onneksi vakuutusyhtiö on suhtautunut asiaan hyvin ja remontti on siis päässyt täyteen vauhtiin.

Kertoilen lisää miten edetään....

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Myrsky tuli ja meni ja vei sähköt....mutta ystävät on

Torstai 5.1.2012 klo 23:35 - Pia

 

26.12.2011 klo 02.30 ne lähti....sähköt ja kännykän toimivuus

Ensin sitä odotti että ne palaavat takaisin muutaman tunnin päästä, no ehkä huomenna tai sitten ei...

Jääkaappitavarat pilaantuivat, pakasteet pilaantuivat...lämmin vesi väheni....ja silti ihminen on uskomaton, sillä sitten alkoi elämän organisointi uudelleen.

Hankittiin valopetroolilämmitin, jolla lämmitettiin niin omaa kuin naapureiden huoneistoja. Hankittiin kynttilöitä, kaivettiin isommat kyntteliköt esiin. Kynttilöillä lämmittää tosi hyvin. Ulkogrillillä tehtiin ruoat ja kaasugrillillä keitettiin vedet....Kyllä hätä keinot keksii...

Päätin muuten että remontin yhteydessä meidän huoneistoon tulee puuhella,  jonka ihanasti saamme Tarjalta ja Leksalta.

Parasta sähkökatkoksessa olikin ystävät, joiden kanssa oli nyt aikaa istua ja nauttia sekä huomata miten ihanasti kaikki huolehtivat toisistaan.

Joten jos sähköt menee uudelleen, niin ei väliä...ystävät ovat lähellä...

btw...

Puhelin alkoi toimimaan 28.12....Sähköt palautuivat 30.12. klo 14.30....

Kommentoi kirjoitusta.

Remontteja siellä ja täällä

Torstai 17.11.2011 - Pia

Remontteja pukkaa joka paikassa....

Kyläsauna

sauna.jpg”Ai näin iso remontti” ja ”Kyllä siitä tulee hieno” ovat sanat mitä kuulee, kun kävelijät poikkeavat kyläsaunaa katsomassa ja kyselemässä milloin pääsee taas saunomaan. Ja hieno ja lämmin siitä tuleekin. Vanhat pönttöuunit lämmittävät pukuhuoneita, lattialämmitys pitää jalat lämpiminä ja takkahuoneessa voi talvella paistaa makkarat. Lisäksi lämmitetty polku vie lammen hienoille uusille portaille, joissa on myöskin askelmissa sulanapitolämmitys. Monet ovat niitä ihastelleet ja kyselleet tekijää, joka on Matildasta Aulis Mäkitalo

Aikaa vieneet purku- ja tasoitustyöt alkavat olla takana ja nyt ollaankin jo pintatöissä saunan, pesuhuoneen ja pukuhuoneiden osalta.
Kyläsaunan seinät ovat saaneet rapatun uuden ilmeen Kai Siltalan käsistä. Ikkunat ja ovet ovat asennettu, ja vanhojen ikkunoiden osalta Kari Mäkinen on tehnyt ison työn niiden kunnostamisessa uusien veroisiksi. Pukuhuoneiden ovet ovat mallimestari Leo Pölösellä muutettavana uusiin mittoihin ja Jukka Linsén on hoitanut piha- ja puutöiden osalta kuljetukset ja puhdistukset. Tämä talkootiimi onkin suorastaan asunut kyläsaunalla ja heillä on koossa jo yli 1700 talkootuntia. Lisäksi iso kiitos kuuluu monelle muullekin kyläläiselle ja kesäasukkaille jotka ovat tulleet antamaan apunsa remontissa.

Tässä vaiheessa jo kiitos Paula, Rauno, Jukka, Anja, Eki, Jukka, Esko, Pia, Jarkko, Aila, Masi, Jore, Mika, Alpo, Taisto, Taina, Elmo, Kari, Irene, Tarja, Tauno, Tapani, Jari, Tino ja lukuisat muut…. 

Vielä on kuitenkin tekemistä, mutta haasteellisesta aikataulusta huolimatta tarkoituksena on saada sauna jouluksi lämpimäksi.

Kyläkonttori-kahvila

piha_kesa.jpg

Ihanaa tunnelmallista Kyläkonttori-kahvilaa  Matildan rannassa remontoimme Kristan kanssa ja tarkoituksena on saada se ympärivuotisesti auki = talvella ainakin viikonloppuisin ja loma-aikoina ja kesällä sitten joka päivä.

Avajaisista tiedotan sitten erikseen. Toivottavasti löydätte tienne makoisan kahvin ja suolaisen tai makean pariin.

Oma asunto

No kuten arvata saattaa, niin oma asunto odottaa remonttia....mutta hyvää kannattaa odottaa, sillä suunnitelmatkin ovat jo muuttuneet ja huoneisto vain isonee ja tulee toimivammaksi (ainakin paperilla) päivä päivältä...

Toivottavasti kesän kynnyksellä päästää kuitenkin pitämään jo tupareita koko kylälle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Meri-Teijo, Matilda, Mathildedal, Matildedal, mathildedahl, Päivölä, Teijo, matkailu, kyläsauna, Kyläkonttori

Teijon alueen kylät - Vuoden kylä 2011

Keskiviikko 7.9.2011 klo 21:58 - Pia K

NIIN UPEAAAAAAAAAAAAAAAAA

Teijon alueen kylät valittiin sunnuntaina 4.9. Vuoden kyläksi 2011. Kuvat kertovat kaiken!

kunniataulu.jpg 

 

 

 

 

 

 

Onnelliset Teijon alueen kyläläiset

 

img_2461.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Matsi - olikin harjoitusmatsi

Keskiviikko 7.9.2011 klo 20:57 - Pia K

Matsi...olikin vielä harjoitusmatsi...ja varsinainen matsi pelataan sitten lokakuun puolella...

Vähän täytyy kuitenkin hehkuttaa sillä Teijon saunaseuran senaattorit teurastivat Matildan Mahtiankat 9-1....tuomarin mukaan 11-2....mutta tuomari taisi laskea omiaan....

Mukavaa oli, että saimme kentänlaidalle kyläläisiä kannustamaan pelaajia...sillä mikään matsi ei ole niin tärkeä kuin Teijo vastaan Matilda.....

Palaillaan lokakuussa sen varsinaisen matsn merkeissä....

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Se matsi

Tiistai 16.8.2011 klo 13:41 - Pia Kaartinen

Edellisestä kirjoituksesta jäi uupumaan että kyllä...järjestämme tänäkin vuonna Teijo-Matilda futismatsin....kunhan päivä päätetään, niin tiedotetaan siitä sitten enemmän sekä täällä että facebookissa.

 

1 kommentti .

Nyt jo melkein syksy...

Tiistai 16.8.2011 klo 13:39 - Pia Kaartinen

Miten tuo kesä onkin mennyt noin pikaisesti...ehkä sen takia kun se on täällä aina niin parhaimmillaan.

Kesällä kun siirtyy ulkoilmaan, niin jää koneelle kirjoittelutkin. Siksi varmaan tännekään ei ole kirjoitettu mitään kuulumisia.

Paljon täällä on taas tapahtunut kesän aikana...Juhannusjuhlat...SauruXet dinosaurukset kävivät Skin rinteillä, Ruukin Avainta näyteltiin Makasiineilla, Ruukkipäivää ja ihania opastettuja ruukkipolkuja sekä vielä Kylätoimintapäivä Elojuhlien kera.

Näin pienessä ja toimivassa kylässä on mahtava asua. Sitä energian määrää, jota täällä kylätoiminnassa on, voi vain ihailla ja olla onnellinen kun siinä saa olla mukana.

Kaitsu on kyläsaunan tiimin vetäjä ja nyt sauna onkin laitettu remonttiin. Saunasta onkin kerrottu aiemmin joten nyt on vain tarkoitus korjata se vanhaa kunnioittaen ehompaan kuntoon.

Ruukin Krouvi on rakentanut aivan ihanan terassin, jossa voitte uskoa on ollut hauska myös käydä istuskelemassa ilta-auringossa. Aurinkohan täällä paistaa melkein aina ja se on TOSI.

Kyläkauppa on osoittautunut aivan mahtavaksi kaupaksi, sieltä saa melkein kaiken ja jos jotain ei saa niin vinkki Marcolle niin johan löytyy.

Terho on viihdyttänyt meitä viikonloppuisin mahtavilla soittajilla ja aivan ihanilla margaritoilla....niitä tuntee nauttineensa vielä seuraavanakin päivänä...

Joten jos joku on sitä mieltä että maalla ei tapahdu mitään...niin tervetuloa tänne vaan...täällä tapahtuu...

Kesän jatkoa vielä Teijo del Solilta toivottaa

Pia

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »